Zapraszamy 8 lutego 2025 r. na Bal Karnawałowy z Open Barem do Hotelu Bartan. Kolejna edycja Balu Sympatyków Wyspy Sobieszewskiej to gwarancja karnawałowego szaleństwa w doborowym towarzystwie.
Doskonałą zabawę na parkiecie zapewni profesjonalny DJ Łukasz, grający największe przeboje lat 80- i 90-tych oraz najnowsze hity. O Państwa podniebienia dbać będą profesjonaliści z Szefem kuchni Sławomirem Sieg na czele, którzy przygotują degustacyjną kolację składającą się z 4 dań, a po uroczystej kolacji zaproszą na obfite bufety! Alkohole i napoje w formie Open Baru przez cały wieczór bez ograniczeń! W programie: konkurs wiedzy o wyspie z nagrodą główną w postaci vouchera na weekend w jednym z Polskich Hoteli Niezależnych, wspólne śpiewy, niezapomniana zabawa do białego rana. Podczas balu oferujemy także możliwość zakupu wybranych edycji kalendarza „Sobieszewo na starych pocztówkach”.
Rozpoczęcie balu o godz. 19:00. Zakończenie: 3:00.
Zabierz na bal znajomych! Przy rezerwacji dla min. 6 osób - każde zaproszenie z 10% rabatem!
Bal Karnawałowy z noclegiem? Zobacz naszą ofertę specjalną Karnawał 2025 nad morzem
Aperitif
Prosecco
Kolacja 4-daniowa serwowana
Przystawka: Vitello Tonato (cielęcina/tuńczyk/kapary/anchois/seler naciowy/ciabatta)
Zupa: Krem z selera z trawą cytrynową, chutney z zielonych jabłek z anyżem, chips z topinamburu, kropelki oliwy koperkowej
Danie główne: Medaliony z polędwiczki wieprzowej z grilla, nuggetsy z serem cheddar i papryczką jalapeno, ananas marynowany w chilli
Deser: Mus malinowy z mascarpone, rumem, tartą czekoladą podany na słodkiej bezie z migdałami
Open Bar
Wódka biała
Wino domu
Piwo Amber
Soki: pomarańczowy, jabłkowy
Pepsi, woda min.
Kawa i herbata
Bufet przekąskowy
Półmisek wędzonek i pasztetów własnych
Schab po kapitańsku faszerowany pastą jajeczno-chrzanową
Tatar po huzarsku z kaparami i klasycznymi dodatkami
Śledź po żuławsku z marynowaną marchewką i korniszonem
Chrupiące krewetki w panko w słodkim sosie chilli
Spring Rolls z warzywami
Marynaty żuławskie
Sałatka pikantna z melonem
Sałatka z selera naciowego z pomarańczą i bakaliami
Bufet słodki
Faworki karnawałowe
Ciasteczka koktajlowe
Po północy
Flaczki wołowe z ciepłą bułeczką